Merhaba, size ekmek tariflerinin yanı sıra diğer tüm tarfilerimi paylaşmaktan keyif alacağım bir blog hazırladım. Hep birlikte bu güzel lezzetlerin keyfine bakabilmek dileğiyle.. Hoşgeldiniz :)
Cocostar Pasta
Bağlantıyı al
Facebook
X
Pinterest
E-posta
Diğer Uygulamalar
-
Pratik olduğu kadar lezzetli de olan Cocostar Pasta...
Evdekilerin ve misafirlerinizin de çok seveceği bu pastayı mutlaka denemelisiniz 🥰🥰
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenir. Ve çırpılmaya devam edilir. Üzerine elenmiş kakao, un, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırıılır. 22cm kelepçeli kek kalıbı veya pasta çemberine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra tezgahta soğumaya bırakılır. 1 su bardağı süt ve şeker iyice karıştırlır. Ve kaşık yardımıyla soğuyan kekin üzerine dökerek kek ıslatılır. Ardından krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılır. İçerisine hindistan cevizi eklenir. Çemberden çıkartmadan kekin üzerine kremşantili karışım güzelce sürülür. Ve pasta dolaba alınır. Ganaj için krema tencereye alınır. 1yemek kaşığı kadar kenara ayrılır. ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kenarlardan hafif hafif gözenekler çıkınca olmuş demektir. Krema ocaktan alınır ve içerisine küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılarak erimesi sağlanır. Dolaptan pasta alınır ve üzerine ganaj dökülür. Tekrar donması için buzdolabına alınır. En az 2 saat dolapta dinlendirilir. Dolaptan çıkartılan pastanın kenarlarından dikkatlice bıcak yardımıyla çember sıyrılır ve çıkartılır. Üzerine ayırılan krema hafif ısıtılır ve kaşığın ucuyla benekler yapılırak ve servis edilir. Afiyet olsun 😍
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenir. Ve çırpılmaya devam edilir. Üzerine elenmiş kakao, un, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırıılır. 22cm kelepçeli kek kalıbı veya pasta çemberine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra tezgahta soğumaya bırakılır. 1 su bardağı süt ve şeker iyice karıştırlır. Ve kaşık yardımıyla soğuyan kekin üzerine dökerek kek ıslatılır. Ardından krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılır. İçerisine hindistan cevizi eklenir. Çemberden çıkartmadan kekin üzerine kremşantili karışım güzelce sürülür. Ve pasta dolaba alınır. Ganaj için krema tencereye alınır 1yemek kaşığı kadar kenara ayrılır. ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kenarlardan hafif hafif gözenekler çıkınca olmuş demektir. Krema ocaktan alınır ve içerisine küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılarak erimesi sağlanır. Dolaptan pasta alınır ve üzerine ganaj dökülür. Tekrar donması için buzdolabına alınır. En az 2 saat dolapta dinlendirilir. Dolaptan çıkartılan pastanın kenarlarından dikkatlice bıcak yardımıyla çember sıyrılır ve çıkartılır. Üzerine ayırılan krema ile benekler yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun 😍
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenir. Ve çırpılmaya devam edilir. Üzerine elenmiş kakao, un, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırıılır. 22cm kelepçeli kek kalıbı veya pasta çemberine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra tezgahta soğumaya bırakılır. 1 su bardağı süt ve şeker iyice karıştırlır. Ve kaşık yardımıyla soğuyan kekin üzerine dökerek kek ıslatılır. Ardından krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılır. İçerisine hindistan cevizi eklenir. Çemberden çıkartmadan kekin üzerine kremşantili karışım güzelce sürülür. Ve pasta dolaba alınır. Ganaj için krema tencereye alınır 1yemek kaşığı kadar kenara ayrılır. ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kenarlardan hafif hafif gözenekler çıkınca olmuş demektir. Krema ocaktan alınır ve içerisine küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılarak erimesi sağlanır. Dolaptan pasta alınır ve üzerine ganaj dökülür. Tekrar donması için buzdolabına alınır. En az 2 saat dolapta dinlendirilir. Dolaptan çıkartılan pastanın kenarlarından dikkatlice bıcak yardımıyla çember sıyrılır ve çıkartılır. Üzerine ayırılan krema ile benekler yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun 😍
Merhaba sevgili arkadaşlar, heryerde bulamayacağınız muhteşem bir tarifim var bugün. hadi gelin sizi göklere uçuracak bir tarif vereyim :) türk hava yollarının muhteşem bademli keki 😍 buyrun daha fazla bekletmiyorum ve hemen tarifime geçiyorum. Deneyecek olan herkese afiyetler olsun Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gr toz şeker 200 gr yumuşak tereyağ 150 gr badem unu 150 gr un 1 paket kabartma tozu 1paket vanilya Süslemek için bir avuç çiğ badem Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpıyoruz. yumuşak tereyağını da ilave ederek biraz daha çırpmaya devam ediyoruz. daha sonra diğer kuru malzemelerimizi de ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. yağlı kağıt serdiğimiz, ya da yağladığımız 20 cm lik kalıbımıza döküyoruz. üzerine çiğ bademlerimizden gelişi güzel serpiştiriyoruz. kavrulmuş badem olursa yanabilir o yüzden çiğ badem kullanıyoruz. ve 180 derecede önceden ısıtılmış fans...
Malzemeler: 2 adet havuç 2-3 baş brokoli 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 çay bardağı ceviz içi 1/2 bağ dereotu 8-10 kaşık yoğurt 2-3 yemek kaşığı mayonez 1 çay bardağı konserve mısır tuz,karabiber Yapılışı : Havuçlar soyulup rendelenir. sarımsaklar soyulur ve rendelenir, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eşliğinde sotelenir. soteleme işleminden sonra kenara alınıp soğutulur. brokoliler sert kısımları alınarak küçük küçük doğranır. dereotu ince ince doğranır. tüm malzemeler karıştırılır. Dolapta 1-2 saat dinlendirilip servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder