Cocostar Pasta


 


    Pratik olduğu kadar lezzetli de olan  Cocostar Pasta...

Evdekilerin ve misafirlerinizin de çok seveceği bu pastayı mutlaka denemelisiniz 🥰🥰


Malzemeler

3 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı sıcak su

1 paket kabartma tozu


Islatmak için:

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı şeker


Kreması için:

2paket krem şanti

1 su bardağı süt

2  su bardağı hindistan cevizi


Ganaj için

1 paket krema

160gr tablet çikolata (1 paket bitter, 1 paket sütlü) 

 Yapılışı:

 
 
3 yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır. Üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su eklenir. Ve çırpılmaya devam edilir. Üzerine elenmiş kakao, un, kabartma tozu ilave edilir ve karıştırıılır. 22cm kelepçeli kek kalıbı veya pasta çemberine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Çıkardıktan sonra tezgahta soğumaya bırakılır. 1 su bardağı süt ve şeker iyice karıştırlır. Ve kaşık yardımıyla soğuyan kekin üzerine dökerek kek ıslatılır. Ardından krem şanti ve süt mikserle iyice çırpılır. İçerisine hindistan cevizi eklenir. Çemberden çıkartmadan kekin üzerine kremşantili karışım güzelce sürülür. Ve pasta dolaba alınır. Ganaj için krema tencereye alınır. 1yemek kaşığı kadar kenara ayrılır. ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kenarlardan hafif hafif gözenekler çıkınca olmuş demektir. Krema ocaktan alınır ve içerisine küçük parçalara bölünmüş çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılarak erimesi sağlanır. Dolaptan pasta alınır ve üzerine ganaj dökülür. Tekrar donması için buzdolabına alınır. En az 2 saat dolapta dinlendirilir. Dolaptan çıkartılan pastanın kenarlarından dikkatlice bıcak yardımıyla çember sıyrılır ve çıkartılır. Üzerine ayırılan krema hafif ısıtılır ve  kaşığın ucuyla  benekler yapılırak  ve servis edilir. Afiyet olsun 😍


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THY Bademli Kek

Çiğ Brokoli Mezesi