Çökertme Kebabı
Malzemeler:
500 gr bonfile
3 adet patates
1 kase çırpılmış yoğurt
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kekik
2 adet sivri biber
3-4 adet cherry domates
Yapılışı:
bonfile jülyen şekilde doğranır. üstüne süt, zeytinyağı, kekik ilave edilir. 1 gece buzdolabında bekletilir. pişmeden 1 saat önce oda sıcaklığına gelmesi için tezgaha alınır.
Patatesler soyulur .ince halkalar halinde kesilir. daha sonra kibrit çöpü kalınlığında ince ince doğranır. 35-40 dakika soğuk suda bekletilir. daha sonra kızgın yağda kızartılır .üzerine tuz serpilir.
Et kızgın tavada güzelce pişirilir. suyunu çektikten sonra soya sosu, karabiber, pulbiber atılır. 1-2 dk sonra ocağın altı kapatılır.
Servis tabağına patates, üzerine birkaç kaşık yoğurt en üste etler dizilerek servis edilir.
isteğe bağlı olarak yağsız kızgın tavada domates ve biberler közlenir. altını kapatmaya yakın 1 yemek kaşığı zeytinyağı atılarak parlatılır. tabağın kenarına süs olarak ilave edilir. afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder