Kremalı Mantar Çorbası



Malzemeler:

4 su bardağı et suyu 
250 gr mantar
1 limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2-3 dal maydanoz
tuz

Yapılışı: 
  Mantarları temizleyip dilimleyin. kararmaması için limonlu suda bekletin. 
Tereyağını tencerede eritin. un ve mantarları limonlu sudan alıp tencereye ekleyin ve kavurun. et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynamakta olan  tencereyi sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. tuz ilave edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirn.
maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
Çorbayı kaselere koyduktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun 😄
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THY Bademli Kek

Çiğ Brokoli Mezesi

Cocostar Pasta