Patates Çanağında Lahana
Malzemeler:
1 kg patates
1/2 kırmızı lahana
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber
pulbiber
tuz
Yapılışı:
Patatesler güzelce haşlanır. piştikten sonra kabukları soyulur ve ezilir. tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Kuru soğan ve kırmızı lahana piyazlık doğranır ve sıvıyağda sotelenir. sotelenen sebzelere sirke,ezilmiş sarımsak, pulbiber ve tuz ile hazırlanan sos eklenir ve karıştırılır.
patateslere çanak şekli verilir. sotelenmiş sebzeler bu çanakların içine doldurulur.
istenirse kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis edilir.
afiyet olsun 😄
Yorumlar
Yorum Gönder