Pırasalı Arnavut Böreği (Laknur)
Malzemeler:
7 bardak un
3 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı ılık su
Arasını yağlamak için:
200 gr tereyağ
içi için:
1 kg pırasa
2 adet domates
1 büyük baş soğan
karabiber, tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeler ince ince doğranır. tavada sıvıyağ ile sotelenir. rendelenmiş domates ilave edilir. baharatlar eklenir ve iyice soğutulur.
Un elenir .tuz, sıvıyağ eklenir.su yardımıyla hamur yoğurulur.
16 bezeye bölünür. her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
8 adet hamur eritilmiş tereyağı ile yağlanarak üst üste dizilir.
el ile tepsi büyüklüğünde açılır. soğuyan harç tabanın üstüne yayılır. diğer 8 adet beze de aynı şekilde yağlanıp tepsi büyüklüğünde açılarak tepsiye konur. kenarlarda kalan kısımlar kıvrılarak kapatılır. kalan tereyağ hamurun üzerine dökülür.
180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 1 saat pişirilir afiyet olsun 😀
Yorumlar
Yorum Gönder