Vişneli Yaprak Sarma
Malzemeler :
1 kg pirinç
3-4 baş soğan
1 kutu donmuş vişne
tuz,karabiber
maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
1 kg asma yaprağı
2 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı :
Soğanlar ince ince doğranır ve 1 bardak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. daha sonra iyice yıkanmış pirinçler eklenir. vişne, tuz, karabiber, şeker, maydanoz eklenir ve karıştırılır .biraz daha kavrulur. altı kapatılır.ve limon suyu ile kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Asma yaprağına sarılıp tencereye dizilir. dizme işlemi bittikten sonra üzerine bir porselen tabak veya dolma taşı kapatılır. üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. piştikten sonra tencerede soğuması beklenir.
İyice soğuduktan sonra servis edilir . afiyet olsun 😊
Yorumlar
Yorum Gönder