Sütlü İrmik Helvası

 





Güzel ve tam tutan irmik helvası tarifi... 🤩😍🤩😍
💖💖💖💖

1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı (90gr) tereyağı
Dövülmüş ceviz
Tahin
.

⭐⭐ Yapılışı:⭐⭐
Süt, su ve şeker bir tencerede güzelce karıştırılarak ılıtılır ve şekeri eridikten sonra altı kapatılıp kenarda bekletilir.
Başka bir tencereye tereyağı konur ve eritilir. Üzerine irmik eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız şekerli karışımı üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip üstü göz göz olunca altını kapatıp bir iki defa karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Üzerine dövülmüş ceviz, fındık, file badem koyup tahin ile süsleyin afiyet olsun 😍

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THY Bademli Kek

Çiğ Brokoli Mezesi

Cocostar Pasta