Ramazan Pidesi




        Merhabalar sevgili dostlar, sizde pandemi döneminde bu kısmi yasaklar devam ederken ramazan pidenizi iftarda sıcak sıcak yapmak isterseniz kolay ve güzel tarifimi hemen defterlerinize not edin 😍 şimdiden afiyet olsun

           
       Malzemeler :

  5 su bardağı (500 gr) un
  3 buçuk çay bardağı (350 gr) ılık su
  1 tatlı kaşığı  (10 gr) tuz 
  1 yemek kaşığı (20 gr) şeker
  2 yemek kaşığı (30 gr) sıvıyağ
yarım paket (20gr) yaşmaya ve ya bir paket (10gr) kuru maya 
1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı süt
susam, çörekotu


        Yapılışı 
bir çay bardağı ılık su, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 10 dk bekletiyoruz. bu arada bir kapta elenmiş un, tuz, sıvıyağ ve geri kalan suyu karıştırıyoruz. maya aktifleştikten sonra una ilave ediyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.(ortalama 10-15 dk)
     Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini örterek 10 dakika dinlendirmeye bırakıyoruz. 
daha sonra hamurumuzu tezgaha alarak iki eşit bezeye ayırıyoruz. ve iki ayrı tepsiye yağlı kağıt sererek bezeleri tepsinin ortasına yerleştiriyoruz. üzerlerini örterek yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
    Sürenin sonunda pidelerin üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırarak sürüyoruz ve parmak uçlarımızla bastırarak şekil verirken  aynı anda da kenarlara doğru yaydırıyoruz. üzerini örtüp 10 dk daha beklettiğimiz pidelerimizin tırnaklarının üzerinden tekrar geçiyoruz.





 Susam çörekotu serperek  en az yarım saat önceden 250 derecede ısıttığımız alt üst fansız fırına pideleri tek tek atıyoruz. pideleri fırına atar atmaz dereceyi 230 a düşürüyoruz. 20-25 dakika üzeri kızarana pişiriyoruz. 
afiyet olsun :)
















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THY Bademli Kek

Çiğ Brokoli Mezesi

Cocostar Pasta