ıspanaklı ve pastırmalı kiş 



  Hamuru için

400 gr un
200 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su


İç harcı için 

1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yumurta
2 tutam ıspanak,temizlenmiş doğranmış
1 su bardağı eski kaşar ve taze kaşar rendesi karışımı
10-12 dilim doğranmış çemensiz pastırma 
tuz
karabiber
muskat rendesi


    Yapılışı     
 
 un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmak uçlarımızla kum gibi olana kadar karıştırıyoruz. daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyerek hamuru çok avuçlamadan yoğuruyoruz. burada hamurumuzun ısınmaması kıtır olması için önemli. hamur kıvamına gelince 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbımızın büyüklüğünde açıyoruz ve tart kalibimiza yerleştiriyoruz. kenarlarına şekil verdikten sonra çatalla tabanına delikler açıyoruz.
üzerine yağlı kağıt koyarak ağırlık yapması için bolca kuru bakliyat döküyoruz. ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
süre sonunda yaglı kagıt ve bakliyatları alıp 10 dk daha fırınlıyoruz.
o sırada iç harcı hazırlayalım
iç harç için yumurta.krema,yoğurt ve labneyi çırpalım. daha sonra üzerine diğer malzemeleri  ekleyerek karıştıralım.
fırından çıkarttığımız tart hamurumuzun içerisine dökelim ve 30 dakika kadar fırınlayalım.
fırından çıkınca biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servis edebiliriz. şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THY Bademli Kek

Çiğ Brokoli Mezesi

Cocostar Pasta